onsdag 2 april 2014

Dr Gerson och cancer

För ett tag sedan fick jag höra talas om doktor Max Gerson. Från början en vanlig läkare från tyskland som av en slump upptäckte att det gick att bota turberkulos genom en förändrad kost. Dessa upptäckter gjorde att han blev mycket intresserad av den holistiska synen på läkandet. Under hans levnadstid botade han många patienter från svåra sjukdomar och cancer genom att använda ekologiska juicer samt kaffe lavemang.

Alla hans upptäcker motarbetades starkt av de stora läkemedelsbolagen och han fick ständigt ta emot en massa skit och anklagades som kvacksalvare. När han var klar med sitt manus till boken "A cancer therapy" blev han förgiftad och manuset blev stulet. Han gav inte upp och skrev hela boken på nytt. Denna gång hann boken publiceras och går nu att köpa på bland annat amazon. Strax efter publiceringen hittades han dock död, förgiftad av arsenik. Ganska tydligt att "någon" ville dölja hans upptäckter enligt mig.

Efter hans död tog dottern Charlotte Gerson över hans arbete med att upplysa folk om dessa alternativa behandlingar. År 1977 grundade hon Gerson institutet och idag finns det två kliniker, ett i Mexico och ett i Ungern, som framgångsrikt botar folk från svåra sjukdomar och cancer. Arkiven på behandlingshemmen är öppna för allmänheten att fritt ta del av så att man själv kan läsa om patienternas tillfrisknanden.

Ett mål och ett måste i mitt liv är att en dag själv besöka någon av dessa kliniker.

Länk till institutets hemsida:
http://gerson.org/gerpress/


Denna bok plus några andra om hans terapiform går att köpa på Adlibris




Se gärna dokumentären The Beautiful Truth:
http://www.youtube.com/watch?v=ND7YSyl1WZU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar