måndag 24 februari 2014

Hemma hos oss

Ja hemma hos oss är det ganska tomt i skåpen. Vi har inte så mycket av någonting faktiskt. Vi är inga storkonsumenter direkt förutom när det gäller grönsaker till juicern, då blir det en hel del.
Ganska skönt säger jag för det blir inte så mycket att städa och hålla efter. Vi tycker ju inte ens om prylar och saker så det är helt självklart för oss att inte ha så mycket. Köper vi något så är det oftast ekologiskt eller second hand. Jag tycker att man ska försöka sprara på naturen så mycket det går, vi har ju trots allt bara ett jordklot.

Vi försöker att aldrig köpa plast så som plastburkar, plastleksaker och så vidare och det lilla vi har hemma i plastväg bytar vi ut om vi hittar något annat. Detta gäller även "plastkläder" som polyester med mera. I köket är det bättre att använda trä eller rostfritt stål tillexempel. Vi äger endast tre kastruller samt ett stekjärn i keramik från EcoKitchen (väldigt bra stekjärn)
Vi använder ju inte dessa överdrivet mycket då vi mest äter raw men ibland händer det att vi gör oss en omelett eller havrepannkakor.

Nästan alla möbler vi har köpte vi på blocket förutom soffan som var ny. Vi försöker att undvika att köpa saker från stora företag och det gäller även kläder. De stora företagen är oftast hänsynslösa och riktiga miljöbovar. Det senaste jag läste (kollar nästan aldrig nyheter) var IKEA som köper gammel och urskog i Ryssland för tillverkning av sina billiga möbler. Inget jag vill stödja direkt.
I stället försöker vi hitta små lokala butiker att handla i. Det blir en del från nätet men också mycket här i Göteborg. Här har vi hittat en liten favvo butik som säljer ekologiska kläder tillexempel. Leksaker har vi inte mycket av men det vi har är ekologiska träleksaker från fair trade butiker. Nästan all mat och hushållsartiklar vi handlar köper vi på Fram och Ekostore, två ekologiska butiker här i Göteborg.
Det är såååå mycket roligare att handla när det är småskaligt eller handgjort och ingen massproduktion. Det gör att man tar bättre hand om sina saker och det får ett större värde tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar